SPF

Wat is SPF?

SPF staat voor: “Sun Protection Factor”

De zon is de belangrijkste energiebron voor onze wereld en heeft ons veel te bieden zoals o.a. warmte en vitamine D. Maar wist je dat onbeschermde blootstelling aan de zon de nummer één oorzaak van vroegtijdige huidveroudering is? Schadelijke uv-stralen hebben 365 dagen per jaar invloed op je huid. Ook wanneer het bewolkt is schijnen de stralen door de wolken heen.

Bescherm je huid tegen de zon

Het is daarom belangrijk om je huid daar iedere dag tegen te beschermen door altijd een dagcrème en minimaal SPF 30 te gebruiken. Het beschermt je huid tegen schadelijke uv-A- en uv-B-stralen van de zon, die er altijd zijn, ook op een bewolkte dag.🔆

Zonneschade op lange termijn

Korte termijn effect van de zon is verbranding van de huid. Dit kan erg pijnlijk en vervelend zijn. Maar de zonneschade op de lange termijn kan nog veel vervelender en zelfs gevaarlijk zijn. Het is de grootse oorzaak van tekenen van huidveroudering, pigmentvlekken, dehydratie, vermindert collageen aanmaak. Bovendien vertraagt zonneschade de vernieuwing van de huidcellen waardoor dode huidcellen zicht ophopen en de huid er dof uit gaat zien.

Dit zijn vooral cosmetische veranderingen, maar de zon kan ook een serieuze bedreiging voor je gezondheid zijn. Herhaaldelijke zonverbranding en onbeschermde blootstelling aan zonlicht vergroot de kans op diverse vormen van huidkanker.

Door je huid dagelijks te beschermen met een dagcrème en minimaal SPF 30 houd je je huid niet alleen mooi, maar ook gezond.

medik8-spf

Anti-aging zonbescherming van Medik8

Medik8 biedt precies de juiste producten om jouw huid optimaal te beschermen tegen de zon. Het ruime assortiment dagcrèmes biedt de hoogste 5*-rating van ultra UVA-bescherming. Die zowel bescherming bieden tegen UVA- als tegen UVB-straling.  Meeste SPF producten bieden wel bescherming tegen verbranden (UVB), maar geen bescherming tegen het verouderen van de huid (UVA).

 

“All little things help. but this one is big, so be frugal with your skin!”

 

Wil je meer weten? Hou onze wekelijkse blog in de gaten!