huidtypes-schoonheidssalon

Welk huidtype heb jij?  

Voor het kiezen van de juiste gezichtsbehandeling is het belangrijk eerst te bepalen welk huidtype je hebt. Dit kan soms knap lastig zijn. Naast verschillende huidtypes hebben we ook nog te maken met de huidconditie. Deze wordt bepaald door factoren van buitenaf zoals zon, stress, voeding etc. Je huidtype is genetisch bepaald. Deze kan worden vastgesteld aan de hand van de talgproductie. Zo zorgt bijvoorbeeld een hyperactieve talgklier voor een wat vettere huid en een traag werkende talgklier juist voor een droge. We kunnen een huidtype niet veranderen, maar wel in balans brengen.

Huidtypes

 

Normaal

De normale huid voelt zacht en soepel aan. De poriën zijn zichtbaar, maar niet verwijd. De normale huid heeft een gelijkmatige, matte glans.

Vet

De vette huid is vaak erg glimmend en dan vooral op de neus, het voorhoofd en de kin, de T-zone. Dit komt omdat er is sprake van een te grote talgafscheiding. De poriën zijn vergroot en goed zichtbaar. De huid heeft vaak last van onzuiverheden zoals mee-eters en plotseling uitbrekende puistjes. Een vette huid is dikker dan een gewone of droge huid waardoor de vettere huid minder snel last heeft van rimpelvorming.

Droog

De droge huid is het type huid wat minder talg produceert dan een normale huid. Hierdoor ontstaan er snel rimpeltjes en droogtelijntjes. De huid kan gespannen en ruw aanvoelen.

Als gevolg van het tekort aan talg bevat een droge huid niet de lipiden die nodig zijn om genoeg vocht vast te houden en een beschermend schild op te bouwen tegen invloeden van buitenaf. Een droge huid kan er geïrriteerd, schilferig en rood uitzien

Gecombineerd

De gecombineerde huid is vaak vettig en glimmend op de T-zone door overmatig talg productie. De wangen kunnen juist erg droog zijn. Dit huidtype is dus een combinatie van een droge en een vette huid.

Huidconditie

 

Onzuivere huid

De onzuivere huid herken je aan huiden met onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en grove poriën. De poriën aan de oppervlakte van de huid zijn verstopt door talg en dode huidcellen. Vaak is een onzuivere huid ook een vette huid, maar het kan ook bij de andere huidtype voorkomen. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld hormonen, stress of een ongezond voedingspatroon. 

Vochtarme huid

De vochtarme huid heeft een tekort aan vocht (en dus niet aan talg of vet). Dit kan bij ieder huidtype voorkomen, zelfs bij een vette huid. Deze huidconditie kan uitwendig veroorzaakt worden door o.a. verwarming, verkeerde verzorgingsproducten of te veel douchen en baden. Maar het kan ook inwendig veroorzaakt worden wanneer de huid geen water kan vasthouden of het transport van water uit de onderste huidlagen naar de bovenste huidlagen niet snel genoeg is.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid is een huid die gemakkelijk geïrriteerd raakt. Rode vlekjes, bultjes, jeuk of een schrale plekken zijn kenmerkend voor een gevoelige huid. De huid is erg reactief en heeft een lage weerstand tegen irriterende stoffen. Erfelijkheid kan hierbij een rol spelen, maar ook teveel en verkeerd gebruik van o.a. huidverzorgingsproducten, stress en medicijnen kunnen de oorzaak zijn.

Rijpere huid

Een huidconditie waar iedereen mee te maken krijgt: de rijpere huid. Bij het verouderen van de huid verliest de huid volume en dichtheid, ontstaan er fijne lijntjes en rimpels en er kunnen pigmentvlekjes, adertjes vergrote poriën en droge plekjes ontstaan. Huidveroudering kan natuurlijk en intrinsiek ontstaan of extrinsiek door invloeden van buitenaf.

Huidanalyse

Natuurlijk kijken wij in de salon graag met je mee naar jouw huidtype en in welke conditie deze verkeerd. Tijdens onze meet and treat wordt een uitgebreide huidanalyse gedaan en op basis hiervan een geschikte behandeling gekozen. Voor elk huidtype en huidconditie hebben wij een geschikte lijn van Medik8 om mee te behandelen.

huidtypes-producten